Nieuwsbrief hoveniers maart 2017

Klaar voor het tuinseizoen 2017

Hoe bent u als hovenier bezig vernieuwend en onderscheidend te zijn? Ook voor het tuinseizoen 2017 is het belangrijk om u te onderscheiden van uw collega-hoveniers. Wij van Eden helpen u hier graag bij. Middels ons ecologisch en duurzaam assortiment, kunt u de consument alternatieven voor traditionele tuinproducten bieden. Met deze nieuwsbrief geven wij u een impressie van een aantal nieuwe producten en diensten.

Nieuw! Thermo-Grenen terrasplanken

Thermo-Grenen heeft door de prachtige, karakteristiek kwasten in het hout een rustige uitstraling. Dankzij de ThermoWood® behandeling, zonder chemische toevoegingen krijgt het hout duurzaamheidsklasse 2. Hiernee gaat het hout langer mee dan bijvoorbeeld douglas of lariks. Thermo-Grenen is substantieel voordeliger in de prijs en daardoor de ideale compromis tussen prijs en lange levensduur.

Thermo grenen is uitstekend te gebruiken als bijvoorbeeld buitenvloer, tuinwand of maatwerk bloembakken.

Om deze redenen heeft Eden Thermo-Grenen op dit moment voor u op voorraad. Verkrijgbaar in glad geschaafd of met fijn profiel. Kopmaat 26×115 en diverse lengtes. Bestel vandaag nog en profiteer van een interessant introductieaanbod. Van gesprek naar uw maatwerkproject!

Van gesprek naar uw maatwerkproject

Voor u als klant is het van belang om zo snel mogelijk uw bestelling te kunnen ontvangen. Om dat te kunnen realiseren, werken wij in zeven stappen van uw aanvraag naar montage van uw bestelling! Zoals water in een rivier via een vaste route haar weg naar de zee vindt, zo vinden deze zeven stappen ook via een vaste route plaats.

De veelzijdigheid van kokoshout

Kokoshout is hét nieuwe product van 2017: 100% ecologisch en een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Om deze reden is het NL-Greenlabel A toegekend aan kokoshout. Of het nu gaat om een buitenterras, tuinwand of zitelement: met zijn unieke naaldstructuur en toepassingen voor zowel binnen als buiten is kokoshout een van de meeste veelzijdige houtsoorten die er bestaan.

Kokoshout is harder dan eiken en andere veel toegepaste houtsoorten. Het heeft bovendien een warme en exclusieve uitstraling. Geolied kokoshout valt op door zijn bijzondere naaldtekening. Omdat er gemonteerd wordt met Cobra 24-clips, zijn er geen schroeven zichtbaar. Samen met de unieke, donkere nerfstructuur, krijgt de klant een terras met een prachtige en unieke uitstraling.

Kokoshout is leverbaar als terrasplank met de kopmaat 25×90 mm., met lengtes van 200 cm. De plank heeft aan de onderzijde een fijn profiel en is aan de bovenzijde glad geschaafd. De plank is dubbelzijdig te gebruiken.

Oneindige mogelijkheden met thermisch essenhout

De warme bruine kleur van deze houtsoort spreekt veel mensen aan. Maar dankzij de speciale ThermoWood® behandeling, krijgt het ook nog eens hout duurzaamheidsklasse 1. Hierdoor  gaat het thermisch essenhout erg lang mee en is bovendien erg stabiel en vormvast. Omdat essenhout daarnaast verkrijgbaar is in een groot aantal profielen, is het hout uitermate geschikt voor maatwerk projecten. Naar de wens van uw klant, kan het hout geschaafd, geprofileerd, gevingerlast of gelamineerd worden. Hieronder een aantal voorbeelden van onlangs geleverde materialen.

De vier kleuren van Fiberon®

Uw klant wilt de schitterende look van een terras van duurzaam en ecologisch hout, maar heeft bedenkingen bij de natuurlijke en soms beperkende eigenschappen van hout? Dan is Fiberon® dé duurzame uitkomst! De opvallende glans en de gevarieerde nerfstructuren zorgen voor dezelfde prachtige uitstraling als hout. Daarnaast kan uw klant met Fiberon® aangenaam en veilig op het terras lopen, zonder angst voor bijvoorbeeld splinters.
De nieuwe Fiberon® Symmetry is beschikbaar in onderstaande vier kleuren. Naast de prachtige uitstraling biedt Fiberon® onzichtbare bevestiging, bescherming tegen UV-licht en vlekken en een onderhoudsvriendelijk terras.