Nieuwsbrief hoveniers juni 2017

Ecologische inspiratie met Techniclic® en kokoshout

Graag willen wij u inspireren met ecologisch en duurzaam hout, waarmee u werkt aan uw onderscheidend vermogen. Hoe? Met behulp van een ecologisch verantwoorde keuze voor het Techniclic®-systeem of kokoshout.
Positieve reacties en aanvragen van het unieke Techniclic®-systeem

De afgelopen maanden is het Techniclic®-systeem in Nederland geïntroduceerd. En in die maanden heeft Eden veel positieve reacties en aanvragen ontvangen van dit unieke systeem. Alleen al om de ecologische en duurzame houtsoorten die het Techniclic®-systeem gebruikt. Maar ook vanwege de onzichtbare bevestiging en hoogwaardige afwerking van dit systeem. Kunt u deze unieke kenmerken van Techniclic® uw klanten al aanbieden, bijvoorbeeld voor gevelbekleding, buitenvloeren en binnenwanden?

Wij willen u de onlangs gerealiseerde projecten niet onthouden. Bijvoorbeeld onderstaand project, waarbij in een achtertuin een prachtige Techniclic®-wand is geplaatst. Hiervoor koos de klant voor de thermisch behandelde Noordse den, vanwege haar unieke nerfstructuur. Om de planken van 100 millimeter te accentueren, zijn spacers van 20 millimeter tussen de planken gebruikt. Met onderstaande foto willen wij u graag inspireren.

Techniclic®-wand

Kokoshout, hét massieve alternatief voor tropisch hardhout
Waarom is een houtsoort een ecologisch verantwoord alternatief? Bij kokoshout wordt u dit al snel duidelijk:

De kokospalm (Cocos Nucifera L.) werd voorheen alleen gebruikt voor de productie van kokosnoten. Op het moment dat de kokospalm geen vruchten meer leverde, werd de boom omgezaagd en verbrand, om plaats te maken voor jonge, productieve kokospalmen.

De afgelopen jaren ontdekte men echter dat delen van de stam uitstekend geschikt zijn als hout. Zo krijgt afval een tweede leven! De stammen van de kokospalm worden nu verzameld, gezaagd, gedroogd en verwerkt tot een exclusieve grondstof. Met dezelfde uitstraling van tropisch hardhout, alleen dan ecologisch verantwoord! Kokoshout is exclusief verkrijgbaar bij Eden als terrasplank en gevelbekleding.

Kokospalm

 

 

 

 

 

Ecologisch en duurzaam hout zichtbaar?!

Bent u geïnspireerd en wilt u uw klanten ook inspireren om te kiezen voor ecologisch en duurzaam hout? Of wilt u graag zelf de ecologische en duurzame houtsoorten graag zien? Dat kan. Vraag vandaag nog uw promotiebord aan, waarin u en uw klant kennis kunnen maken met unieke ecologische en duurzame houtsoorten!