Nieuwsbrief hoveniers januari 2018

Terugblik Groene Sector Vakbeurs 2018

Een groot succes. Zo omschrijven wij dé Groene Beurs van 2018. Ontmoetingen met bestaande en nieuwe relaties. Kennis en inspiratie gegeven en opgedaan.

Mooie gesprekken, nieuwe opdrachten en vooral ons hoogtepunt van de beurs: onze officiële productlancering van Straightcurve! Dat was de Groene Sector Vakbeurs van 2018 voor Eden.

Graag laten wij zien welke producten het meest gewaardeerd werden door onze bezoekers:

  • Straightcurve;
  • Fiberon® buitenvloeren;
  • Geïmpregneerd Douglas hout.

Straightcurve

Straightcurve specialiseert zich in stalen tuin randbegrenzingen en verhoogde bakken. Onze producten zijn leverbaar in gegalvaniseerd staal of weerbestendig corten staal. Ons doel is om het installatieproces van randbegrenzingen zo aangenaam en eenvoudig mogelijk te maken. In de tuin werken is vaak fysiek zwaar werk. Daarnaast is staal doorgaans een veeleisend materiaal vanwege gewicht en stijfheid. Onze ontwerpen richten zich op het eenvoudiger en plezieriger maken van doorgaans lastige tuinprojecten.

Verhoogde rand Straightcurve

Fiberon® Xtreme Advantage terrasplanken

Fiberon® Xtreme is een enorme stap vooruit in terrasplanken van composiet. Fiberon® Xtreme is aan drie kanten afgesloten met de innovatieve PermaTech-oppervlaktechnologie. Dankzij deze technologie kunnen de Fiberon® Xtreme terrasplanken dagelijkse slijtage en UV-straling weerstaan waar veel andere terrasplanken niet goed tegen kunnen. Deze veelzijdige, ecologische en duurzame terrasplanken zijn in twee multichrome kleuren beschikbaar en hebben prijzen voor bijna elk budget! De terrasplanken zijn goed afzonderlijk bruikbaar of in combinatie met Xtreme Wide-terrasplanken, zodat u een echt unieke buitenruimte kunt creëren.

Fiberon® Xtreme Advantage terrasplanken

Rustieke uitstraling met Douglas hout

Douglas hout is een prachtig lokaal alternatief op tropisch hardhout. Douglas hout is ecologisch verantwoord omdat de Douglasspar veel aangeplant wordt, maar ook omdat de Douglasspar relatief een snelle groei heeft.

De Douglasplanken van Eden worden gesorteerd op hoge kwaliteit. Douglas hout is normaal gesproken harshoudend. Dit betekent dat met hars gevulde holten zichtbaar zijn. Bij de Douglas planken van Eden zijn nauwelijks noesten zichtbaar. Dit geeft het Douglas hout een rustieke uitstraling ten opzichte van ‘standaard’ Douglas hout.

Het hout is dankzij een biologische afbreekbare vloeistof geïmpregneerd voor een lange levensduur. Daardoor is het hout uitermate geschikt voor gevelbekleding en tuinwanden. Douglas hout bekent een goede prijs-kwaliteitverhouding en is eenvoudig te bewerken, wat zorgt voor goedkope en snelle montage.Tenslotte is het mogelijk om een dekkende verf (niet-filmvormend) aan te brengen, waarbij de rijke streeptekening met kleine vlammetjes van Douglas hout zichtbaar blijft. Zo krijgt de gevel een zachtjes glinsterende textuur.

Met behandeling van het hout met Wood-Sealer, is egale vergrijzing gegarandeerd. Ook onder overstekken en kozijnen! Daarnaast hoeft het behandelde hout met Wood-Sealer niet opnieuw geschilderd te worden, waardoor onderhoud zich alleen beperkt tot het jaarlijks reinigen van de gevelbekleding.

Openheid, transparantie en zichtbaarheid. Dat kenmerkt het Douglas hout van Eden.

Douglas hout Eden

Bouwen aan een groene toekomst in 2018

Een groen, ecologisch en duurzaam 2018 is succesvol begonnen!In 2018 hopen wij u te verwelkomen op onze vernieuwde website met een verbeterde webshop, om u nog eenvoudiger van dienst te kunnen zijn.

Wij van Eden wensen u een groen en duurzaam 2018. Ook in 2018 werken wij aan onze missie: waarde hechten aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat.

Jan en Niels