Nieuwsbrief architecten september 2017

Natuurlijke competitie

Als het gaat om milieuvriendelijke bouwmaterialen, heeft hout een eigen competitie. De hoeveelheid energie die in de productie van ecologisch en duurzaam hout wordt verbruikt, bedraagt ongeveer 50 procent van de energie die nodig is voor de cementproductie en 20 procent van die nodig is voor de productie van bakstenen. Ecologisch en duurzaam hout is dus het materiaal om een milieuvriendelijke woning te bouwen.

Accoya hout gevelbekleding

Gezond wonen

Een oud Chinese wijsheid is: ‘Ben je ziek ga naar een dokter. Kan hij niet helpen, ga in een houten huis wonen!’ Uit onderzoek is gebleken dat bewoners van huizen met relatief veel hout, minder last hebben van astma of reuma. Hout houdt namelijk de luchtvochtigheid stabiel, waardoor virussen, schimmels en bacteriën minder actief zijn. Maar ook omdat hout een ademend product is, wordt verbruikte lucht gefilterd. Zo ontstaat een neutraal woonklimaat.

De ecologische en duurzame houtsoorten van Eden dragen bij aan deze unieke gezondheidskenmerken dankzij de biologische behandeling. Daarom wordt de gevelbekleding van Eden regelmatig toegepast als bekleding van binnenmuren, plafonds en andere interieur elementen. Zo creëert u een natuurlijke sfeer aan zowel de binnenkant als de buitenkant van een woning.

Techniclic® gevelbekleding

Voorbeelden ecologische en duurzame gevelbekleding

In Nederland is metselwerk het meest bekend als gevelbekleding. Maar houten gevelbekleding staat juist bekend om haar natuurlijke uitstraling, in combinatie met een exclusieve en moderne uitstraling. Als bij u milieu en duurzaamheid centraal staan in de ideeën van een woonconcept, mag u de mogelijkheid om hout toe te passen als gevelbekleding niet vergeten!
Bamboe hout gevelbekleding
Fraké Noir gevelbekleding
Accoya hout gevelbekleding