Nieuwsbrief architecten oktober 2017

Groene gevels zijn een prachtig gezicht! Planten kunnen een grauwe, betonnen muur of dak veranderen in een architectonisch gebouw. Dé oplossing om steden een natuurlijke omgeving te geven!

In een groene omgeving voelen mensen zich prettiger, socialer, productiever en zijn ze gezonder. Maar daarnaast beschermt onze groene gevelbekleding de gevel tegen weersomstandigheden, waardoor groene gevels een isolerende functie hebben. Zo zijn onze groene gevels dubbel functioneel: goed voor de gezondheid en energiebesparend. Goed voor nu en later!

Strak, modern, maar bovenal levend en groen. Dat zijn dé kenmerken wanneer u een gevel of muur bekleedt met groene gevelbekleding. Het geeft een woning of bedrijfspand een totaal vernieuwde uitstraling. En dankzij de vele variaties van bloemen- en plantenmengels, creëert u een eigen unieke gevel.

Maar groene gevelbekleding heeft nog veel meer voordelen. Hoewel groene gevelbekleding meer onderhoud vergt dan alternatieve (houten) gevelbekleding, wegen de nadelen niet op tegen de voordelen. Graag zetten wij deze voor u op een rij.

Onze groene producten

Om uw projecten te vergroenen, kiest u bij Eden uit drie producten:

  • Outdoor groene gevel.
  • Indoor groene gevel.
  • Levende groene schilderij.

LivePanel: outdoor groene gevel

LivePanel is de groene gevel. Voor nu en voor de toekomst. De basis van dit groene wandsysteem bestaat uit gootprofielen voorzien van een waterreservoir, welke tegen de wand worden bevestigd. De verwisselbare plantcassettes zijn voorzien van ‘cups’ waarin beplanting wordt geplaatst. De beplanting wordt door middel van capillaire werking worden voorzien van water en voeding. Door te variëren met formaat en beplanting is LivePanel naar eigen smaak en wensen samen te stellen.

LivePanel: indoor groene gevel

LivePanel is dé bekleding van een binnenmuur. Het resultaat is een levende, groene muur. Planten de leven, wat warmte uitstraalt en rust geeft. Deze unieke eigenschappen zorgen voor een sfeervol en ontspannen woon- of werkklimaat, iets wat in onze jachtige maatschappij steeds belangrijker wordt. De indoor groene gevel werkt zonder wateraansluiting, afvoer of irrigatie, is handmatig te vullen en werkt zonder elektriciteit. Een ecologische en duurzame binnenwand!

LivePicture: hét levende schilderij

In het schilderij komen innovatie, design en groen op een unieke wijze samen. In de lijst is een geïntegreerd watergeefsysteem (met reservoir) verwerk, waardoor de planten vier tot zes weken van water worden voorzien. Door de innovatieve constructie is er geen stroom nodig. Het levende schilderij is snel en eenvoudig aan iedere wand te bevestigen met slechts enkele schroeven.

LivePanel: indoor groene gevel