Nieuwsbrief architecten november 2017

Duurzaam hout voor de toekomst

Hout is een van de meest duurzame bouwmaterialen. Tenminste, als hout komt uit duurzaam beheerde bossen. Want dan is hout een onuitputtelijke grondstof. Dat is ook dé reden dat het assortiment van Eden grotendeels bestaat uit tuin- en bouwmaterialen van duurzaam hout. Zuinig zijn op onze aarde en deze behouden voor de toekomst. Dat is waar Eden voor staat. Door bossen duurzaam te beheren, plant u in feite een tweede bos in uw eigen omgeving!

Unieke uitstraling met Fraké

Fraké is hét voorbeeld dat laat zien dat tropisch hout ook ecologisch verantwoord is. Fraké is hét tropisch FSC-hout van de toekomst. Fraké heeft een mooie robuuste, nostalgische en stijlvolle uitstraling. Fraké is daarom bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren.

Tijdens dit prachtige, onlangs uitgevoerde project, is gekozen voor Fraké met een speciale beitsbehandeling (aangebracht in de fabriek), waardoor het hout volledig beschermt is tegen vergrijzing. Hierdoor blijft zelfs de overstekking van de bekleding mooi op kleur. Het project bestond uit gesloten bekleding van twee deuren. Dankzij de afwerking van de hoeken en de speciale profilering, heeft de gevelbekleding de uitstraling van open gevelbekleding met smalle latten.

Project Fraké Noir

Rustieke uitstraling met Douglas hout

Douglas hout is een prachtig lokaal alternatief op tropisch hardhout. Douglas hout is ecologisch verantwoord omdat de Douglasspar veel aangeplant wordt, maar ook omdat de Douglasspar relatief een snelle groei heeft.

De Douglasplanken van Eden worden gesorteerd op hoge kwaliteit. Douglas hout is normaal gesproken harshoudend. Dit betekent dat met hars gevulde holten zichtbaar zijn. Bij de Douglas planken van Eden zijn nauwelijks noesten zichtbaar. Dit geeft het Douglas hout een rustieke uitstraling ten opzichte van ‘standaard’ Douglas hout.

Het hout is dankzij een biologische afbreekbare vloeistof geïmpregneerd voor een lange levensduur. Daardoor is het hout uitermate geschikt voor gevelbekleding en tuinwanden. Douglas hout bekent een goede prijs-kwaliteitverhouding en is eenvoudig te bewerken, wat zorgt voor goedkope en snelle montage.Ten slotte is het mogelijk om een dekkende verf (niet-filmvormend) aan te brengen, waarbij de rijke streeptekening met kleine vlammetjes van Douglas hout zichtbaar blijft. Zo krijgt de gevel een zachtjes glinsterende textuur.

Openheid, transparantie en zichtbaarheid. Dat kenmerkt een gevel van Douglas hout.

Douglas hout Eden

Egale vergrijzing van gevelbekleding

Waarschijnlijk herkent u het wel: uw klant wil de natuurlijke uitstraling van houten gevelbekleding, maar door de overstek en door de kozijnen van de woning, is het mogelijk dat er vlekkerige vergrijzing ontstaat. Dit zorgt voor een minder mooie uitstraling van de gevel, terwijl hout van nature een exclusieve uitstraling heeft.

Er is sinds kort een goede oplossing. Met behandeling van de gevelbekleding met Wood-Sealer, is egale vergrijzing gegarandeerd. Ook onder overstekken en kozijnen! Daarnaast hoeft het behandelde hout met Wood-Sealer niet opnieuw geschilderd te worden, waardoor onderhoud zich alleen beperkt tot het jaarlijks reinigen van de gevelbekleding.

Standaard wordt Wood-Sealer kleurloos geleverd, maar is op aanvraag beschikbaar in verschillende kleuren.