Nieuwsbrief architecten juli 2017

Eden introduceert Kebony in Nederland: hét unieke, ecologische en duurzame hout voor de toekomst!

Vanaf het tweede kwartaal van 2017 is Eden verdeler van Kebony. Samen met de producent uit Noorwegen, wordt Kebony hout op deze wijze geïntroduceerd in Nederland. Kebony is prachtig ecologisch en duurzaam hout. Het hout vereist bijna geen onderhoud en heeft een levensduur van minimaal 25 jaar. Dankzij deze unieke kenmerken, heeft Kebony zich bewezen in verschillende toepassingen, van terras tot gevelbekleding. Niet voor niets wordt Kebony wereldwijd aanbevolen door vele leidende architecten.

Ecologisch…

Kebony hout is geen tropisch hardhout, maar afkomstig uit lokale, en eerlijk beheerde, loofbossen. Hierdoor is Kebony hout een verantwoorde keuze. Maar ook de bewerking van Kebony hout is volledig ecologisch verantwoord. Van nature is Kebony zachthout, maar dankzij de unieke Kebony® technologie, krijgt het hout de kenmerken van tropisch hardhout.
Kebony gevelbekleding

 … en duurzaam

De Kebony® technologie is een unieke technologie om hout te behandelen. Met behulp van een milieuvriendelijke, biologische vloeistof wordt het hout geïmpregneerd. Zo krijgt Kebony hout duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat de toepassingen van Kebony hout minimaal 25 jaar meegaan.

Kebony buitenvloer

Eindeloze mogelijkheden

De mogelijkheden van Kebony hout zijn enorm. Enkele van de meest gebruikte toepassingsgebieden van Kebony hout zijn: terrassen, gevels, deuren, raamkozijnen, binnenvloeren en promenades.

Kebony is verkrijgbaar in twee varianten: Kebony Clear en Kebony Character. Kebony Clear is strak en glad en heeft een moderne uitstraling. Kebony Character is ruwer en vertoont noesten. Daardoor heeft Kebony Character een natuurlijke uitstraling.

Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Naar wens kan het Kebony hout op kleur worden gehouden met een oliebehandeling.

Kebony hout is in Nederland exclusief verkrijgbaar via Eden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website edenbv.nl.

Kebony vlonder