Nieuwsbrief architecten januari 2018

Rustieke uitstraling met Douglas hout

Douglas hout is een prachtig lokaal alternatief op tropisch hardhout. Douglas hout is ecologisch verantwoord omdat de Douglasspar veel aangeplant wordt, maar ook omdat de Douglasspar relatief een snelle groei heeft.

De Douglasplanken van Eden worden gesorteerd op hoge kwaliteit. Douglas hout is normaal gesproken harshoudend. Dit betekent dat met hars gevulde holten zichtbaar zijn. Bij de Douglas planken van Eden zijn nauwelijks noesten zichtbaar. Dit geeft het Douglas hout een rustieke uitstraling ten opzichte van ‘standaard’ Douglas hout.

Het hout is dankzij een biologische afbreekbare vloeistof geïmpregneerd voor een lange levensduur. Daardoor is het hout uitermate geschikt voor gevelbekleding en tuinwanden. Douglas hout bekent een goede prijs-kwaliteitverhouding en is eenvoudig te bewerken, wat zorgt voor goedkope en snelle montage.Ten slotte is het mogelijk om een dekkende verf (niet-filmvormend) aan te brengen, waarbij de rijke streeptekening met kleine vlammetjes van Douglas hout zichtbaar blijft. Zo krijgt de gevel een zachtjes glinsterende textuur.

Openheid, transparantie en zichtbaarheid. Dat kenmerkt een gevel van Douglas hout.

Project Fraké Noir

Egale vergrijzing van gevelbekleding

Waarschijnlijk herkent u het wel: uw klant wil de natuurlijke uitstraling van houten gevelbekleding, maar door de overstek en door de kozijnen van de woning, is het mogelijk dat er vlekkerige vergrijzing ontstaat. Dit zorgt voor een minder mooie uitstraling van de gevel, terwijl hout van nature een exclusieve uitstraling heeft.

Er is sinds kort een goede oplossing. Met behandeling van de gevelbekleding met Wood-Sealer, is egale vergrijzing gegarandeerd. Ook onder overstekken en kozijnen! Daarnaast hoeft het behandelde hout met Wood-Sealer niet opnieuw geschilderd te worden, waardoor onderhoud zich alleen beperkt tot het jaarlijks reinigen van de gevelbekleding.

Standaard wordt Wood-Sealer kleurloos geleverd, maar is op aanvraag beschikbaar in verschillende kleuren.


Egale vergrijzing van gevelbekleding

Een van de mooiste ecologische en duurzame voorbeelden uit het assortiment van Eden, is het Techniclic®-systeem. Waarom? Het Techniclic®-systeem is hét merk van Eden als het gaat om gevelbekleding. Techniclic® is namelijk op een unieke wijze te plaatsen. Op ecologisch en duurzaam verantwoorde wijze!

Een van deze ecologische en duurzame houtsoorten is Ayous. Ayous is een tropische houtsoort uit Afrika, maar groeit net zo snel als dennenhout en is daarom ecologisch verantwoord. Het hout is vormvast en heeft een goede weerstand tegen houtrot. De prijs van Ayous ligt lager dan tropische hardhout en is daardoor dus een voordelig alternatief. Dankzij de thermische behandeling, heeft het hout duurzaamheidsklasse 1.

Techniclic® Ayous