Nieuwsbrief architecten februari 2017

Duurzame & ecologische gevelbekleding

Duurzaamheid is voor u als architect van groot belang. U kijkt namelijk niet alleen naar vandaag, maar vooral naar morgen. Architectuur vormt zich in de tijd. Daarin is duurzaamheid geen trend, maar respectvol om gaan met de natuur, met elkaar en de toekomst. Natuurlijke producten kunnen veel toevoegen aan goede architectuur. Het gebruik van duurzaam en ecologisch hout is daar een goed voorbeeld van.

Naast de esthetische functie heeft duurzaam en ecologisch hout een hoge isolatiewaarde. Door de samenstelling van het materiaal wordt warmte en kou gereguleerd, met forse energiebesparing als gevolg. Daarom stellen wij u de vraag: maakt u al gebruik van duurzame en ecologische gevelbekleding?

Uw bijdrage

Het gebruik van duurzaam hout voor gevelbekleding heeft een ecologische functie waardoor de leefomgeving, van zowel planten- als diersoorten, behouden blijft. Maar ook de sociale dimensie is van belang, waarbij de rechten van de betrokken arbeiders en van de inheemse bevolking in de bossen worden gerespecteerd. Onze duurzame gevelbekleding biedt de oplossing voor de toenemende vraag naar hout. Daarom informeren wij u graag over de mogelijkheden hoe u duurzame gevelbekleding toe kunt passen. Onze duurzame gevelbekleding past in elk project en is in alle vormen als maatwerk leverbaar. Neem vrijblijvend contact op als u denkt dat onze producten u kunnen helpen uw projecten te verduurzamen.

Inspiratie

Graag willen wij u inspireren met een aantal van onze projecten waarvoor alleen duurzaam hout gebruikt is. Samen met u denken we met het gebruik van ecologisch hout aan de toekomstige generaties.

Eden

Wij als Eden hechten waarde aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat. Daarom werken wij zoveel mogelijk met duurzame en ecologische materialen. Eden is specialist op het gebied van duurzame en ecologische gevelsystemen van hout en kunststof. We bieden u niet alleen de gevelprofielen, we ondersteunen ook in ontwerp, engineering, montage en onderhoud. Samen met u zorgen we voor het behoud van de tropische bossen.