Nieuwsbrief architecten april 2017

Duurzame & ecologische gevelbekleding

Bent u al geïnspireerd door duurzame en ecologische gevelbekleding? Ziet u kansen om met natuurlijke producten te werken voor het behoud en de verbetering van de natuur? Met duurzame en ecologische gevelbekleding kunt u hier als architect een bijdrage aan leveren. Een betere toekomst begint immers bij onszelf. Daarom werken wij met duurzame en ecologische materialen. Tekent en bouwt u met ons mee?

Samen met u willen we met het gebruik van duurzame en ecologische materialen denken aan de toekomst van deze aarde. Middels deze inspirerende nieuwsbrief over het innovatieve Techniclic®-systeem en de prachtige houtsoort kokos, maar ook met behulp van ons inspiratiemagazine, willen wij u hierin graag meenemen.

Lidmaatschap DNA, De Nieuwe Aanpak

Met ons lidmaatschap van DNA, de nieuwe aanpak in de bouw, dragen we bij aan de ontwikkeling van duurzaam en ecologisch bouwen in Nederland. Architecten, aannemers, ontwikkelaars en opdrachtgevers worden verbonden om ecologische en duurzame projecten te ontwikkelen. Eden levert met gevelbekleding een belangrijke bijdrage aan de nieuwe aanpak in de bouw.

Maak kennis met Techniclic®

Techniclic®: een ingenieus en innovatief systeem om gevelbekleding te monteren. De grote voordelen van dit nieuwe systeem zijn onder andere een snelle montagetijd, onzichtbare montage, uiterste precisie en het gebruik van uitsluitend ecologische houtsoorten in diverse breedtes.

Middels een uniek en resistent clipsysteem, zijn schroeven niet meer nodig. Schroeven zijn na bevestiging daardoor niet meer zichtbaar. Zo wordt de uitstraling van gevelbekleding naar een nóg hoger niveau gebracht.

Het Techniclic®-systeem is zo gemaakt, dat plaatsing en montage van gevelbekleding eenvoudig en snel uitgevoerd kan worden. Deze tijdsbesparing heeft een groot financieel voordeel ten opzichte van andere systemen.
Maar ons belangrijkste enthousiasme over dit systeem komt door het feit dat het Techniclic®-systeem werkt met thermisch gemodificeerde houtsoorten, zoals essenhout, dennenhout, populierenhout en ayous. Met het gebruik van deze ecologische houtsoorten, wordt er rekening gehouden met de toekomst van onze leefwereld.

Kokoshout: dé houtsoort voor gevelbekleding

Kokoshout is hét nieuwe product van 2017: 100% ecologisch en een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Om deze reden is het NL-Greenlabel A toegekend aan kokoshout. Met zijn unieke naaldstructuur en toepassingen voor zowel binnen als buiten is kokoshout een van de meeste veelzijdige houtsoorten die er bestaan.

Kokoshout is harder dan eiken en andere veel toegepaste houtsoorten. Het heeft bovendien een warme en exclusieve uitstraling. Geolied kokoshout valt op door zijn bijzondere naaldtekening. Samen met de unieke, donkere nerfstructuur, krijgt de klant een gevel met een prachtige en unieke uitstraling.

Houten gevelbekleding en isolatie

Houten gevelbekleding wordt steeds populairder. Deze gevelbekleding heeft een prachtige, exclusieve uitstraling. Maar naast de esthetische functie heeft duurzaam en ecologisch hout een hoge isolatiewaarde. Door de samenstelling van het materiaal wordt warmte en kou gereguleerd, met forse energiebesparing als gevolg. Daarom stellen wij u de vraag: waarom zou u niet kiezen voor duurzame en ecologische houten gevelbekleding in uw tekening? In ons inspiratiemagazine vindt u de Lambda-waarden van onze verschillende soorten gevelbekleding.

Maatwerk

In de volgende nieuwsbrief willen wij u graag informeren over onze maatwerkprojecten. Dankzij ons maatwerkspecialisme, is onze duurzame en ecologische gevelbekleding in elke tekening toepasbaar. Samen met u ondersteunen wij de aannemer in enginering en montage en adviseren wij uw klant over onderhoud over onze gevelbekleding.