De gevel is het gezicht van uw huis. Het bekleden van uw gevel met gevelbekleding, geeft uw huis een extra exclusieve uitstraling. Maar over gevelbekleding is al veel geschreven. Over houten gevelbekleding is dit ook het geval. Door alle informatie die over gevelbekleding beschikbaar is, ziet u soms door de bomen het bos niet meer. Het is niet eenvoudig de juiste gevelbekleding voor uw gevel te vinden. In deze blog proberen wij u graag verder te helpen in deze keuze.

Keuze voor houten gevelbekleding
Allereerst is de keuze van het materiaal van belang. Zo kunt u kiezen uit betonnen gevelbekleding, metalen gevelbekleding, stenen gevelbekleding, planten gevelbekleding of houten gevelbekleding. Om voor u de keuze eenvoudiger te maken, adviseert Eden u houten gevelbekleding.

Voordelen houten gevelbekleding
Dan vraagt u zich waarschijnlijk af waarom. Allereerst geeft houten gevelbekleding uw gevel een prachtige natuurlijke uitstraling. Hout is immers een natuurproduct. Maar ook kunt u dezelfde houtsoorten gebruiken voor uw buitenvloer of tuinafscheiding. Dit zorgt ervoor dat uw gevel een prachtig geheel is met uw tuin.

Maar ook de prachtige kleuren en nerfstructuren in hout, zijn unieke kenmerken dat u in geen enkel ander materiaal voor gevelbekleding terugvindt. Zo kenmerkt elke houtsoort van Eden kenmerkt zich met een eigen kleur en een eigen nerfstructuur.

De houten gevelbekleding van Eden heeft daarnaast een praktische functionaliteit. Houten gevelbekleding heeft namelijk een grote bijdrage aan isolatie. Dit resulteert voor u in forse energiebesparing.

Maar nog belangrijker is de levensduur van de ecologische houtsoorten. Met behulp van milieuvriendelijke bewerkingsmethoden, krijgen de houtsoorten van Eden duurzaamheidsklasse één of twee. Dit betekent dat de gevelbekleding minimaal vijftien jaar meegaat! Zo bespaart u ook op de lange termijn veel geld.

Uw bijdrage aan het milieu

Eden maakt enkel gebruik van ecologische houtsoorten. Dit maakt houten gevelbekleding een milieuvriendelijke keuze. Hout dat niet komt uit tropische bossen aan de andere kant van de wereld, maar uit bossen die bijna naast deur zijn. Zo zorgen wij dat wereldwijd bossen behouden blijven. En daarmee beschermt u de leefomgeving van miljoenen planten, dieren en mensen! Is dat geen reden om voor ecologische hout voor uw gevel te kiezen?

De keuze van de juiste houtsoort

Het assortiment van Eden bestaat uit een heel aantal ecologische houtsoorten. Al deze houtsoorten zijn ecologisch verantwoord en zeer duurzaam. Daarin onderscheiden de houtsoorten zich niet van elkaar. Maar welke houtsoort past dan bij uw smaak? De houtsoorten hebben verschillende uiterlijke kenmerken. Denk hierbij aan kleur van het hout, de nerfstructuur en noesten in het hout. Zo kiest u bij Eden een houtsoort die qua uiterlijk bij uw smaak aansluit. Middels deze uiterlijke kenmerken, ziet u hoe de verschillende houtsoorten zich onderscheiden. U vindt hier de een document waarin u de kleuren verschillende houtsoorten kunt zien en kunt vergelijken.

Kokoshout
Kokoshout heeft een prachte, warme donkerbruine kleur. Geolied valt kokoshout op door haar bijzondere naaldtekeningen, die altijd zichtbaar blijven.

Kebony hout
Kebony hout is lichter dan kokoshout en heeft bij montage een diepe, rijke, bruine kleur. Maar nog mooier is de zilvergrijze kleur die het Kebony hout na verloop van tijd door zon en regen krijgt. Ook kenmerkt Kebony hout zich door herkenbare, ronde noesten in het hout.

Thermisch essenhout
De lichtbruine, glanzende kleur van thermisch essenhout spreekt veel mensen aan. Essenhout behoudt daarnaast altijd haar natuurlijke houttekeningen. Zo ziet elke plank er in dezelfde kleur uniek uit.

Noordse Den
De Noordse Den is een zeer lichte houtsoort: witachtig tot crèmekleurig. Hierdoor vallen noesten in het hout extra op, maar hierdoor is ook de nerfstructuur duidelijk zichtbaar.

Ayous
De kern van Ayous is witachtig, tot crème. Na verloop van tijd verkleurt het hout naar een prachtige goudgele kleur. Daarnaast kenmerkt het hout zich door een rechte of golvende draad. Deze draad maakt ook dat elke plank van deze houtsoort uniek is.

Yellow Pine
Yellow Pine heeft een unieke gele tot donkergele kleur. De fraaie vlammenstructuur in het kernhout maakt, dat met deze houtsoort, uw gevel prachtig opsteekt.

Accoya hout
Accoya hout is een prachtige, zeer lichtbruine houtsoort. Het hout heeft kleine, dunne, zwarte nerfjes. Ook accoya heeft kleine vlammetjes op het hout. Uniek aan accoya hout is dat het bijna niet vergrijsd.

Siberisch Lariks
Siberisch Lariks vertoont kleurenvariaties van licht geelbruin, tot roodachtig bruin. Herkenbaar zijn de relatief kleine noesten die mooi opvallen.

Douglas hout
Douglas hout staat bekend om haar unieke roze-achtige kleur. Na verloop van tijd verkleurt het hout prachtig oranjeachtig geelbruin. Douglas hout is harshoudend, waardoor er soms met hars gevulde holten zichtbaar zijn. Douglas hout heeft ten slotte een duidelijke streeptekening met kleine vlammetjes.

Meer weten?

Middels deze blog hopen wij u geholpen te hebben in uw keuze voor de juiste houten gevelbekleding. Meer informatie kunt u vinden in ons inspiratiemagazine. Of maak een afspraak om al uw vragen aan onze experts te stellen, op +31 488 442876 of via info@edenbv.nl.