Ecologische en duurzame houtsoorten voor buiten

Ecologische en duurzame houtsoorten voor buiten

Bent u op zoek naar houtsoorten voor buiten? ThermoWood zorgt ervoor dat de ecologische en duurzame houtsoorten van Eden geschikt zijn voor buitentoepassingen als buitenvloeren en gevelbekleding.

buitengevelbekleding
houtsoorten voor buiten
hout als gevelbekleding

Hout als gevelbekleding

Hout is een uitermate geschikt materiaal voor uw gevelbekleding. Met natuurlijke materialen wordt de gevel van een woning optimaal beschermd. Maar ook is hout uitermate geschikt als isolatiemateriaal. Vele houtsoorten kunnen worden gebruikt als gevelbekleding, maar de optimale keuze is ecologisch en duurzaam hout dat thermisch gemodificeerd is. Want met ecologische gevelbekleding draagt u niet alleen bij aan het behoud van de natuur. U kiest ook voor gevelbekleding met een levensduur van minimaal vijftien jaar.

Hout voor een veranda, terras of vlonder

Een buitenvloer gemaakt van ecologisch en duurzaam hout doet het goed. Thermisch behandeld ecologisch en duurzaam hout kenmerkt zich namelijk door een aangename, gladde structuur. Het hout bevat geen spleten of kieren en is daarom aangenaam om op te lopen. Zeer geschikt dus voor uw veranda, terras of vlonder.

 Maar ook omdat de houtsoorten eenvoudig te bewerken zijn, zijn de houtsoorten geschikt als buitenvloer. Terrassen en vlonders kunnen eenvoudig op maat en op klantwensen worden gezaagd. Wanneer de buitenvloer goed wordt onderhouden, blijft het haar unieke en natuurlijke uitstraling behouden.

Welk hout is weerbestendig?

Elk hout is in de basis weerbestendig. Door de weersinvloeden zal het hout natuurlijk vergrijzen. Dit is een proces die alleen geremd/voorkomen kan worden door periodiek onderhoud om de kleur te behouden. Het hout dient wel op de juiste wijze gemonteerd te worden met goede ventilatie om de levensduur te verlengen en beter bestendig te maken tegen de weersinvloeden. Wij kunnen u hierin goed adviseren.

Wat is beter Douglas of vuren?

Douglas is voor buitentoepassingen beter dan vuren. Voor binnen toepassingen is vuren weer beter. Douglas word vaak gebruikt voor schuttingen, overkappingen en soms ook gevelbekleding. Vuren word hier onbehandeld nooit voor toegepast. Geïmpregneerd vuren of geïmpregneerd grenen wordt nog wel gebruikt voor tuintoepassingen.

Wat is duurzamer Douglas of geïmpregneerd hout?

Douglas is onbehandeld hout en gaat ongeveer even lang mee als geïmpregneerd hout zoals geïmpregneerd vuren of grenen. Het heeft beide een duurzaamheidsklasse van 3 en heeft dus een levensduur van ongeveer 10 tot 15 jaar.

Wat is goed Buitenhout?

Thermisch gemodificeerd hout, Bamboe en het hardhout zijn bij uitstek goede soorten buitenhout. Ook houtsoorten zoals Douglas, Lariks en Western Red Cedar zijn geschikt voor buitentoepassing. Er zit wel verschil in de houtsoorten en daarom is de ene houtsoort geschikter voor de ene toepassing dan de ander. Hardhout en Bamboe zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor vlonderdelen. Douglas en Lariks zijn hier minder geschikt voor.

Indicatieprijs

In onderstaande tabel vindt u overzichtelijk de indicatieprijzen voor gevelbekleding per houtsoort:

Houtsoort Indicatieprijs exclusief btw per vierkante meter
Techniclic® € 60,-
Kebony® € 45,-
Fraké Noir € 60,-
Thermo Essen € 65,-
Thermo grenen € 35,-
Accoya hout® € 75,-
Moso Bamboe® € 75,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 35,-
Robinia € 70,-

Ecologische en duurzame houtsoorten voor buiten

Op deze pagina vindt u de meest ecologische en duurzame voorbeelden van hout voor uw veranda, terras, vlonder of gevelbekleding. Klik op een houtsoort voor bruikbare informatie en de voor- en nadelen van elke houtsoort:

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!