Goedkope houten gevelbekleding

Goedkope houten gevelbekleding

U bent op zoek naar goedkope houten gevelbekleding? Mogen wij u de vraag stellen waarom u op zoek bent naar goedkope bekleding van uw gevel? Gevelbekleding is namelijk een van de belangrijkste investeringen in de uitstraling van een gebouw. Daarnaast gaat bij gevelbekleding het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ op. Goedkope gevelbekleding betekent minimaal eens in de vijf jaar vervanging of renovatie van de gevelbekleding. Dit terwijl u bij Eden investeert in planken gevelbekleding met een levensduur van minimaal vijftien jaar, nagenoeg onderhoudsvrij. In verhouding is duurdere gevelbekleding die langer meegaat dus een stuk voordeliger!

Hoe buitenmuur afwerken?

De buitenmuur afwerken wordt tegenwoordig in veel gevallen ook gedaan met hout. Dit geeft de buitenmuur een mooie natuurlijke uitstraling. Het gebruik van houten gevelbekleding is een mooie duurzame oplossing om je buitenmuur af te werken.

Hoelang gaat houten gevelbekleding mee?

Hoelang houten gevelbekleding meegaat is sterk afhankelijk van de houtsoort en de duurzaamheidsklasse hiervan. Duurzaamheidsklasse 3 gaat minimaal 15 jaar mee, duurzaamheidsklasse 2 gaat minimaal 20-25 jaar mee en duurzaamheidsklasse 1 minimaal 25-30 jaar. 

Welk hout hoef je niet te behandelen?

In principe hoef je geen enkele houtsoort voor de gevel te behandelen. Het natuurlijk laten vergrijzen van de gevelbekleding is een keuze waarbij je geen onderhoud meer hoeft te plegen. De gevel dient alleen periodiek gereinigd te worden zoals elke andere soort gevel. 

Wat is het beste hout voor gevelbekleding?

De best keuze in hout voor je gevelbekleding is Thermo hout, hardhout of bamboe. Mooie duurzame keuzes in deze houtsoorten zijn naar wens te maken. Vele verschillende kleuren, nerfstructuren en duurzaamheidsklassen.

Gevel bekleden met hout

Waarom zou u uw gevel bekleden met houten planken? Ten opzichte van andere materialen, heeft hout twee grote voordelen: allereerst is een houten gevel ecologisch. Het is gemaakt van natuurlijk en hernieuwbaar materiaal. Bovendien is het ook goed voor de omgeving, zo geeft hout zuurstof af en houdt hout ook goed de warmte in de woning. Daarnaast oogt een gevel met houten gevelbekleding mooi en verzorgd. Het geeft uw woning een unieke uitstraling. Dankzij de verschillende kleuren is er altijd een houtsoort die past bij uw wensen. Kortom, planken gevelbekleding is een goede keuze!

Goedkope houten gevelbekleding
Planken gevelbekleding
Houten gevelbekleding

Indicatieprijs houten gevelbekleding

Goedkope gevelbekleding is dus geen goede investering voor de toekomst. Wilt u investeren in duurzame gevelbekleding die lang meegaat? Dan staat Eden voor u klaar! In de onderstaande tabel vindt u overzichtelijk alle indicatieprijzen per houtsoort:

Houtsoort Indicatieprijs exclusief btw per vierkante meter
Techniclic® € 60,-
Kebony® € 45,-
Fraké Noir € 60,-
Thermo Essen € 65,-
Thermo grenen € 35,-
Accoya hout® € 75,-
Moso Bamboe® € 75,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 35,-
Robinia € 70,-

 Wilt u meer weten over onze houten planken gevelbekleding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen uw ideeën te verwezenlijken.

Waarom kiezen voor Eden  

Ecologisch en duurzaam, dat zijn de kenmerken van Eden en haar assortiment. Want wij als Eden hechten waarde aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat. Wij werken daarom met ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen. Materialen die milieuvriendelijk behandeld zijn, met een gegarandeerde langere levensduur. Zo krijgt u niet alleen een tuin of huis met een prachtige en exclusieve uitstraling, maar werkt u ook aan een groenere wereld.

Klik op een houtsoort voor informatie over verschillende houtsoorten die minimaal vijftien jaar meegaan als gevelbekleding. Graag inspireren wij u aan de hand van een aantal ecologische en duurzame mogelijkheden:

Houtsoorten gevelbekleding

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal en in verschillende plankbreedtes.

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Thermo Radiata Pine hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

Padouk wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Thermo Ayous is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

composiet gevel

Composiet gevelbekleding is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Composiet is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Download hier het inspiratieboek!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!