Geen chloor en andere chemicaliën in zwembad

Er is niks beter dan in puur natuurlijk zwemwater zwemmen. Want het liefst wilt u geen chloor en andere chemicaliën in uw zwembad. Kies daarom voor PurePools. Wij gebruiken namelijk een uniek filtersysteem voor onze zwembaden. Zo kunt u verantwoord genieten van uw natuurzwembad. Lees verder om erachter te komen hoe dit systeem uw zwembad reinigt zonder chloor en andere chemicaliën.

 

Het unieke filtersysteem van onze PurePools

Ons unieke filtersysteem gebruikt twee afzonderlijke zuiveringskringlopen om het water te reinigen. De eerste kringloop zuivert het oppervlak van het water. Hiermee wordt alles dat op het water blijft drijven, zoals bladeren die in het water zijn gevallen, verwijderd. Deze pomp staat alleen overdag aan. De tweede kringloop breekt organische verontreinigingen af en verwijdert fosfor uit het water. Tijdens het zwembadseizoen zal deze pomp continu draaien om kristalhelder water te garanderen.

Geen chloor en andere chemicaliën in zwembad

Voordelen van dit filtersysteem

De combinatie van de twee zuiveringskringlopen zorgt ervoor dat het zwembadwater kristalhelder is. Doordat er twee watercirculaties zijn, wordt er economisch en energiebesparend gebruik gemaakt van de pompen. Dit systeem vergt bovendien weinig onderhoud en het is eenvoudig te bedienen. Daarnaast hoeft het zwembad niet geleegd te worden in de winter. Een groot bijkomend gemak voor zwembadeigenaren. Een ander belangrijk voordeel: het natuurzwembad werkt volledig zonder chloor en andere chemicaliën!

 

Chloorvrij zwembad

Wij snappen dat u liever geen gebruik maakt van chemicaliën om uw zwembadwater schoon te houden. U wilt uw gezin natuurlijk niet laten zwemmen in schadelijke stoffen. Chloor is namelijk niet alleen schadelijk voor het milieu, het is ook ongezond voor mensen. Zo kan chloor zorgen voor huidirritaties zoals jeuk, bultjes en uitslag. Zeker wanneer u last heeft van een gevoelige huid. Maar ook ademhalingsproblemen en oogproblemen zijn veel voorkomende gevolgen van (te veel) chloor in een zwembad. Dit wilt u natuurlijk vermijden!

 

 

Wilt u ook geen chloor en andere chemicaliën in uw zwembad? Onze PurePools natuurzwembaden zijn dan een ideale optie! De zwembaden zijn duurzaam, hebben een biologisch zuiveringssysteem en zorgen voor heel veel zwemplezier! Wilt u meer weten? Neem contact met ons op! Of doe inspiratie op voor uw eigen zwembad.