New way of living

 change the way you live life closer to nature

Waarom EdenShelters

In de snelle wereld van vandaag is de samenleving in een continue lus van druk en deadlines terechtgekomen die stress en burnouts forceert. Mensen volgen hun eigen zintuigen niet en worden slaven van kunstmatig ingestelde tijden en technologie. Dit is waarom we de verbinding met onze biologische wortels verliezen. We hebben een manier gevonden om aan dit stressvolle leven te ontsnappen en terug te keren naar de wortels. Wij geloven dat door de natuur terug in je leven te integreren, u de pauze zult vinden die u nodig hebt. Dat is hoe EdenShelters werd geboren. Het geeft u een uitweg en een schuilplaats om u te beschermen. Onze waardering voor low-tech architectuur heeft een huis gecreëerd waar iedereen van kan genieten. In het begin was het een schuilplaats, een cocon zonder tv, een stille plek om uzelf terug te vinden en de natuur te waarderen. Daarna beseften we dat onze huizen meer georiënteerd moeten zijn op onze biologische ritmes. Onze ontwerpen zijn eenvoudig aanpasbaar aan de verschillende fasen in uw leven en transformeren met zijden die openklappen. Onze EdenShelters passen zich aan aan het landschap en worden een verlengstuk van de natuur. Daarom kan een EdenShelter als mantelzorgwoning uitermate geschikt zijn.

Een EdenShelter gebruiken als mantelzorgwoning

Een trend in Nederland is het concept van mantelzorg. Door een veranderende samenleving en een beperkt aanbod ouderenzorg kiezen veel mensen ervoor om hun ouders zelf de nodige zorg te bieden. Een praktische vorm hiervan is het creëren van een mantelzorgwoning op eigen perceel. Dit kan door het aanpassen van de huidige woning, het nieuw bouwen van een faciliteit óf het plaatsen van tijdelijke unit of module. Gezien de, vaak tijdelijke, aard van de mantelzorg geniet een verbouwing of nieuwbouw niet altijd de voorkeur. Veel tijdelijke units spreken niet tot de verbeelding door een saai ontwerp of gebruik van ‘koude’ materialen. Om deze reden merken we een toenemende vraag naar een modulaire oplossing, die eenvoudig en snel plaatsbaar is, maar toch warmte en huiselijkheid biedt.

 EdenShelters zijn prefab, volledig afgewerkte, modulaire units. Bij een meer, diep in een bos, aan de rand van een veld, een steile bergheuvel of uw stadsdak! Laat uw droom uitkomen, op één dag geïnstalleerd, geen extra werk op locatie.

De EdenShelters zijn uit één stuk opgebouwd, wat de ongelooflijke mobiliteit geeft om je droomlocatie te bereiken. Modulariteit zorgt ervoor dat u na verloop van tijd uw ark kunt laten groeien naar uw behoeften. De units worden gemaakt door vakmensen in onze eigen fabriek.

In onze hoogwaardige timmerfabriek hebben we de ideale omstandigheden voor een perfect afwerkingsniveau, maar toch een korte doorloopperiode. Dit stelt ons in staat om de prijs in de hand te houden en bouwbeperkingen op uw locatie zijn niet meer van toepassing. Op deze manier kunnen wij uw ideale EdenShelters op tijd, binnen budget en met de meest hoogwaardige afwerking bij u afleveren.

Zoek een ruimte om te ontspannen

EdenShelter toont de schoonheid van natuurlijk licht en laat je opnieuw verbinden met de natuur. De grote ramen integreren naadloos de natuurlijke omgeving binnen uw EdenShelter. Geniet van een moment voor uzelf en neem de tijd om te ontspannen.

EdenShelters en moeder natuur

Aandacht voor de natuur en het milieu is nog nooit zo belangrijk geweest. Onze EdenShelters zijn handgemaakt met behulp van duurzame materialen om een lange levensduur te garanderen. Ons doel is om een wederzijdse relatie met onze natuurlijke omgeving te behouden.

Maak contact met de natuur

Dankzij EdenShelter’s zelfvoorzienende systeem en ecologische materialen, leeft u zonder impact op de natuur. Word net zo productief als de natuur zelf, en groei en bloei in uw eigen EdenShelter.

Zes redenen voor een Edenshelter mantelzorgwoning

1. Losstaand 
Een EdenShelter is een losstaande en mobiele wooneenheid, die makkelijk in bijvoorbeeld een tuin geïnstalleerd kan worden. Zorgbehoevenden kunnen zo vlak bij hun mantelzorger wonen.

2. Eenvoudige installatie

Afhankelijk van de ondergrond volstaat een goedkope en snelle schroeffundering.

3. Ecologisch gebouwd
Bij het bouwen van de EdenShelters willen we onze ecologische impact zo veel mogelijk beperken.

4. Doelgroep

Met de volledige opbouw en inrichting is rekening gehouden met de doelgroep. Zo kan de volledige Shelter rolstoeltoegankelijk gemaakt worden.

5. Ontwerp
We ontwerpen alles tot in het kleinste detail. Elke EdenShelter die we maken is uniek op zijn eigen manier.

6. Verbinding

Het glazen geveldeel creëert een gevoel van buiten zijn terwijl u binnen bent.