Ecologische en duurzame gevelbekleding van Siberisch Lariks en Douglas Hout

Ecologische en duurzame gevelbekleding

Bent u al geïnspireerd door duurzame en ecologische gevelbekleding? Ziet u kansen om met natuurlijke producten te werken voor het behoud en de verbetering van de natuur? Met ecologische en duurzame gevelbekleding kunt u hier een bijdrage aan leveren. Een betere toekomst begint immers bij onszelf. Daarom werken wij met ecologische en duurzame materialen. Graag willen wij u inspireren over de mogelijkheden van het siberisch lariks en douglas hout voor gevelbekleding.

Siberisch Lariks en Douglas Hout

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde Scandinavische bossen. Siberisch Lariks is een harde en zware houtsoort, met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die overgaat naar een soort brons, tot het hout vergrijst. De thermische behandeling vermindert het krimp- en zwelgedrag.

Plus- en minpunten siberisch lariks en douglas hout
+ Siberisch lariks en Douglas hout zijn goedkoop ten opzichte van tropisch hardhout.
+ Siberisch lariks en Douglas hout zijn onbewerkte, natuurvriendelijke houtsoorten, die van nature al de kenmerken van tropisch hardhout hebben.
+ Schimmels en insecten hebben geen vat op Siberisch lariks en douglas hout.
+ Siberisch lariks en douglas hout zijn eenvoudig te bewerken, doordat het hout relatief zacht is.
– Siberisch lariks en douglas hout splijten relatief snel.
– Plank van beide houtsoorten kunnen kleurverschillen en scheuren bevatten.

Eden is specialist in de volgende productcategorieën:

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!