Ecologisch en duurzaam wonen in hout

 

Houten huizen hebben altijd een magische aantrekkelijkheid. En dat is niet gek. Hout is een van meest de bijzondere bouwmaterialen. Het wordt na verloop van tijd alleen maar mooier! Daardoor heeft u als bewoner van een houten huis altijd subtiele veranderingen aan uw huis waar u van kunt genieten. Maar het meest bijzondere aan hout is het feit dat iedere plank uniek is: u zult nooit twee precies dezelfde stukken hout vinden!

duurzaam en ecologisch hout
exclusieve ecologische gevelbekleding
ecologisch en duurzaam wonen hout

Gevelbekleding van duurzaam en ecologisch hout

Hout is een van de meest duurzame bouwmaterialen. Tenminste, als het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Want dan is hout een onuitputtelijke grondstof. Dat is ook dé reden dat het assortiment van Eden grotendeels bestaat uit tuin- en bouwmaterialen van duurzaam hout. Zuinig zijn op onze aarde en deze behouden voor de toekomst. Dat is waar Eden voor staat.

Is hout herbruikbaar?

Hout is een herbruikbaar product. Bij bouwsystemen wordt steeds meer rekening gehouden met herbruikbaarheid van materialen; zo kunnen de materialen in een gebouw na de gebruiksfase opnieuw worden toegepast in een nieuw project, dit geldt ook voor houtproducten. Bij houten gevelbekleding worden clipsystemen steeds vaker toegepast; bij een clipsysteem is het hout eenvoudig te verwijderen en opnieuw te monteren.

Hoe duurzaam is een houten huis?

Hout is van zichzelf een duurzaam product daarmee is een houten huis ook duurzaam. Een houten huis kent vele voordelen ten opzichte van de traditionele bouw als het gaat om CO2-uitstoot bij productie, leefklimaat, circulariteit en levensduur.

Is hout duurder dan beton?

Op dit moment is volledig houtbouw duurder dan traditionele bouw. Vanwege de ontwikkeling in productietechnieken voor houtbouw is de verwachting dat dit verschil in de toekomst steeds kleiner wordt. Houtbouw is ongeveer 20 tot 30% duurder dan bouw met beton. 

Wat zijn de nadelen van hout?

Hout kan in vele uiteenlopende projecten worden toegepast. Belangrijk is om de juiste houtsoort en toepassing te kiezen voor het specifieke onderdeel. Bij een verkeerde houtkeuze of toepassing kunnen problemen ontstaan met betrekking tot levensduur, ventilatie, verkleuringen, etc. Wanneer hout wordt toegepast is het belangrijk om dit te doen met inachtneming van de basisregels rondom de montage en het gebruik van hout. Kies hierbij altijd voor het advies van een specialist.

 

Buitenbekleding voor utiliteitsbouw

Wanneer u een bedrijfspand of kantoor bouwt, wilt u dat deze het gezicht is van de organisatie. Eden is zich ervan bewust dat uitstraling van het bedrijfspand of het kantoor het visitekaartje van een organisatie is. En uitstraling komt met gevelbekleding voor utiliteitsbouw perfect naar voren.

Wie doordacht bezig is met de omgeving van zijn bedrijfspand, levert een inspirerende bijdrage aan de organisatie. Wanneer u kiest voor ecologische en duurzame gevelbekleding, laat u hiermee zien dat groen en natuur deel uit maken van de identiteit van uw organisatie. Zo is uw gevel een prachtig communicatiemiddel!

Indicatieprijs gevelpanelen

 Uw buitenmuur bekleden met gevelpanelen is een goede investering in de toekomst. Wilt u duurzame gevelbekleding die lang meegaat? Dan staat Eden voor u klaar! In de onderstaande tabel vindt u overzichtelijk alle indicatieprijzen per houtsoort:

Houtsoort Indicatieprijs exclusief btw per vierkante meter
Techniclic® € 60,-
Kebony® € 72,-
Fraké Noir € 60,-
Thermo Essen € 75,-
Thermo grenen € 40,-
Accoya hout® € 95,-
Moso Bamboe® € 75,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 35,-
Robinia € 70,-
Ayous € 65,-
Western Red Cedar € 80,-
Padouk € 75,-
Jaya € 95,-
Thermo Vuren € 40,-
Thermo Radiata Pine € 65,-

Waarom kiezen voor Eden

 Ecologisch en duurzaam, dat zijn de kenmerken van Eden en haar assortiment. Want wij als Eden hechten waarde aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat. Wij werken daarom met ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen. Materialen die milieuvriendelijk behandeld zijn, met een gegarandeerde langere levensduur. Zo krijgt u niet alleen een tuin of huis met een prachtige en exclusieve uitstraling, maar werkt u ook aan een groenere wereld.

Hieronder vindt u informatie en inspiratiefoto’s van onze kwalitatieve en duurzame gevelpanelen van verschillende houtsoorten. Graag inspireren wij u aan de hand van onze verschillende mogelijkheden:

Houtsoorten gevelbekleding

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal en in verschillende plankbreedtes.

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Thermo Radiata Pine hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

Padouk wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Thermo Ayous is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

composiet gevel

Composiet gevelbekleding is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Composiet is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Download hier het inspiratieboek!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!