Duurzaam ontworpen?!

Duurzaam ontworpen?!

Als architect heeft u in deze tijd een belangrijke rol. U bent namelijk degene die als tussenpersoon fungeert tussen de opdrachtgever en de aannemer. U bent dé adviseur als het gaat om duurzaam en ecologisch bouwen. In uw ontwerpen kunt u bijvoorbeeld rekening houden met de milieuaspecten, de gezondheidsaspecten of de isolatiewaarden. Hoe belangrijk zijn deze aspecten binnen uw ontwerpen?

Het toepassen van duurzaamheidsaspecten in ontwerpen is heel eenvoudig. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het gebruik van milieuvriendelijke en ecologische bouwmaterialen, bijvoorbeeld hout uit duurzaam beheerde (Europese) bossen.
  • Industrieel of prefab bouwen, waarbij gebouwen in onderdelen wordt gemonteerd. Denk hierbij aan de montage van een complete voorgevel.
  • Een energiezuinig ontwerp, woningen die evenveel energie opwekken als verbruiken, met behulp van goede isolatiematerialen als gevelbekleding en bijvoorbeeld zonnepanelen.
  • Het gebruik van sloopmateriaal voor nieuwbouwwoningen, zoals het hergebruik van oude funderingsmaterialen.
  • Een meervoudige functie van gebouwen: een muziekvereniging die ‘s avonds gebruikt maakt van een school. Zo heeft deze muziekvereniging geen apart gebouw nodig.
  • Het verplaatsen van een compleet gebouw, bij bijvoorbeeld de aanleg van een nieuwe weg.

Maar, bij duurzaam wonen, gaat het om het juiste materiaalgebruik waarbij zo weinig mogelijk afval overblijft. Op deze manier houdt u rekening met de leefwereld van uzelf en miljoenen andere mensen op de wereld. Dat is pas denken aan de toekomst!

Eden houdt met de materialen voor haar gevelbekleding hier expliciet rekening mee. Zo maken wij enkel gebruik van ecologische houtsoorten, die voornamelijk in Europa groeien. Maar ook richten wij ons op uw specifieke wensen en behoeften. Zo kunnen wij van tevoren alle materialen aangepast en op maat aan leveren. Zo is er zo min mogelijk afval.

Ook draagt onze gevelbekleding bij aan energiebesparing. Met energiebesparing helpt u het klimaat, voorkomt u vervuiling en worden er kostbare brandstoffen bespaart. In ons inspiratiemagazine vindt u de verschillende Lambda-waarden van onze gevelbekleding, waaraan u de bijdrage per houtsoort kunt zien aan uw energiebesparing.

Heeft u toch nog vragen of wilt u advies over onze duurzame én ecologische gevelbekleding? Neem dan even contact met ons op. Dan kunnen wij u misschien verder helpen in uw duurzame ontwerpen.