Buitenmuur bekleden met cederhout

Uw buitenmuur bekleden met cederhout? Dan maakt u een duurzame keuze! Cederhout van Eden is namelijk een ecologische houtsoort die wordt gebruikt voor gevelbekleding. Met ecologische houten gevelbekleding draagt u bij aan het behoud van de natuur. Daarnaast kiest u voor een levensduur van minimaal vijftien jaar van de bekleding van uw gevel. Twee prachtige argumenten om uw buitenmuur te bekleden met een ecologische houtsoort zoals cederhout!

buitenmuur bekleden met cederhout

Buitenmuur bekleden

 Hout is het perfecte materiaal om een voorgevel mee te bekleden. Dankzij de vele beschikbare houtsoorten, is er altijd een houtsoort die aansluit bij uw wensen. Dankzij de verschillende bevestigingsmethoden van Eden kan gevelbekleding horizontaal of verticaal geplaatst worden. Zo creëert u een unieke houten voorgevel. En dat van ecologische en duurzame houtsoorten, zoals cederhout.

 Bij gevelbekleding kiest u dus voor een horizontale of verticale oriëntatie van de planken. Ook heeft u de keuze tussen een open of een gesloten systeem. Bij een open systeem worden de planken met een zichtbare voeg gemonteerd. Dit kan met zowel een zichtbare als een onzichtbare bevestiging. Bij gesloten gevelbekleding worden de planken met een mes-groef verbinding in elkaar gehaakt. Daarbij is de voeg veel minder zichtbaar.

Wat is WRC hout?

Red Cedar groeit aan de westkust van Noord-Amerika en Canada en is zo populair vanwege de fraaie kleurnuances. Die lopen uiteen van lichtgeel tot roodbruin. Western Red Cedar is ondanks het lichte gewicht toch erg duurzaam, zonder hiervoor een extra behandeling nodig te hebben.

Kan Red Cedar rotten?

Vanwege de natuurlijke duurzaamheid van WRC (Western Red Cedar) is deze houtsoort niet gevoelig voor houtrot en ook minimaal voor schimmels. Met een duurzaamheidsklasse 1 is WRC een erg duurzame keuze voor gevelbekleding.

Hoe een gevel bekleden met hout?

Houten delen worden bevestigd met roestvaststalen ringnagels of schroeven. Nieten of T-nagels zijn niet toegestaan. De koppen van de nagels of schroeven moeten op het oppervlak van het houten deel blijven om beschadiging van het oppervlak te voorkomen. Dit maakt ook de kans op beschadiging van de afwerklaag kleiner.

Hoe lang gaat Red Cedar hout mee?

Western Red Cedar valt onder duurzaamheidsklasse 1. Dit is de hoogst haalbare duurzaamheidsklasse met een levensduur van minimaal 25 tot 30 jaar. Om deze levensduur te behalen is er geen extra behandeling nodig, WRC kan onbehandeld worden toegepast.

Cederhout

 Cederhout, oftewel Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties. Het kernhout is donkerder dan het bijna witte spinthout. Lichte en donkere banen wisselen elkaar af en geven een gevarieerde tekening. De kleurverschillen nemen af onder invloed van het licht.

 Cederhout kent hoge duurzaamheidsklasse zonder enige verduurzaming of impregnatie. Het kernhout is duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse II).

 

Onderhoud Cederhout

Indien cederhout onbehandeld of voorvergrijsd wordt toegepast als bekleding voor uw buitenmuur, beperkt het onderhoud zich tot het jaarlijks reinigen van de gevel. Geadviseerd wordt om dit te doen met een zacht biologisch middel in combinatie met stromend water en een borstel. Wanneer gekozen wordt voor een kleurafwerking gaat dit altijd in combinatie met een plan voor onderhoud.

 

Waarom kiezen voor Eden

 Ecologisch en duurzaam, dat zijn de kenmerken van Eden en haar assortiment. Want wij als Eden hechten waarde aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat. Wij werken daarom met ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen. Materialen die milieuvriendelijk behandeld zijn, met een gegarandeerde langere levensduur. Zo krijgt u niet alleen een tuin of huis met een prachtige en exclusieve uitstraling, maar werkt u ook aan een groenere wereld.

 Wilt u meer informatie over het bekleden van uw buitenmuur met cederhout? Neem gerust contact met ons op!

Houtsoorten gevelbekleding

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal en in verschillende plankbreedtes.

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Thermo Radiata Pine hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

Padouk wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Thermo Ayous is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

composiet gevel

Composiet gevelbekleding is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Composiet is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Download hier het inspiratieboek!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!