Ecologische en duurzame buitenbekleding gevelpanelen

U bent op zoek naar Buitenbekleding-gevelpanelen? Heeft u weleens nagedacht over ecologische en duurzame gevelpanelen? Met ecologische gevelpanelen draagt u bij aan het behoud van de natuur. Want een betere toekomst begint immers toch bij onszelf? En met duurzame gevelpanelen kiest u voor een levensduur van minimaal vijftien jaar van de bekleding van uw gevel. Zijn dit niet twee prachtige argumenten om ecologische en duurzame gevelpanelen aan te schaffen in plaats van gevelpanelen van tropisch hardhout?

Op deze pagina vindt u informatie en inspiratiefoto’s van ecologische en duurzame gevelpanelen van verschillende unieke houtsoorten. Graag inspireren wij u aan de hand van onze verschillende mogelijkheden:

Techniclic®

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van buitengevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal. Deze tijdsbesparing heeft een groot financieel voordeel ten opzichte van andere systemen. Door het unieke (en gepatenteerde) systeem zijn er geen schroeven zichtbaar en kunnen planken eenvoudig gewisseld worden. 

De houtsoorten van Techniclic® zijn verkrijgbaar vanaf € 60,- per vierkante meter.

Fraké Noir

Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. Het leent zich echter ook uitstekend om klassiek ogende gevels te creëren. Naast gevelbekleding is Fraké Noir ook uitermate geschikt voor het bekleden van tuinschermen, bergingen en geluidsschermen.

Fraké Noir is verkrijgbaar vanaf € 60,- per vierkante meter.

Kebony®

Kebony dankt haar duurzaamheid aan de Kebony® technologie. Dit gepatenteerde proces is ontwikkeld in Noorwegen. Het is een milieuvriendelijke technologie, waarbij zachthout met behulp van een biologische vloeistof, duurzaamheidsklasse 1 krijgt. Dit unieke proces geeft Kebony de eigenschappen van hardhout. Het hout heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. 

Kebony® is verkrijgbaar vanaf € 45,- per vierkante meter.

Douglas hout

Douglas hout uit Duitsland, is een van de hardste Europese naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur. Omdat de Douglasspar veel aangeplant wordt, is Douglas een ecologisch verantwoorde houtsoort. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. Dit zorgt ervoor dat schimmel, die uiteindelijk tot rotting van het hout kan leiden, geen vat krijgt op Douglas hout. Bij de planken van Eden zijn nauwelijks noesten zichtbaar. Dit geeft het Douglas hout een rustieke uitstraling ten opzichte van ‘standaard’ Douglas hout.

Douglas hout is verkrijgbaar vanaf € 35 per vierkante meter.

Thermisch essenhout

Thermisch essenhout heeft een prachtige warme, bruine kleur. Maar het hout wordt ook thermisch behandeld. Met behulp van temperatuur (minimaal 215°C), wordt de duurzaamheid en de vochtbestendigheid van het hout verhoogd. Hierdoor is het hout stabiel, vormvast en gaat het erg lang mee. Het hout is verkrijgbaar in verschillende formaten en profielen en is daardoor uitermate geschikt voor buitengevelbekleding op maat.

Thermisch essenhout is verkrijgbaar vanaf € 65,- per vierkante meter.

Thermisch accoya hout

Natuurlijke schoonheid en sterkte. Dat kenmerkt accoya hout. Het is een snelgroeiende houtsoort uit Nieuw-Zeeland en daarmee een uitstekend ecologisch alternatief. Door de speciale zurenbehandeling, krijgt het hout duurzaamheidsklasse 1. Hierdoor gaat het hout niet alleen erg lang mee, zowel boven- als ondergronds, het wordt ook enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als buitengevelbekleding.

Thermisch Accoya hout is verkrijgbaar vanaf € 75,- per vierkante meter.

Robinia

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Deze Hongaarse houtsoort groeit snel en wordt ecologisch gekapt. De duurzaamheidsklasse van Robinia (I/II) staat garant voor tientallen jaren zorgeloos genieten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Robinia is beschikbaar vanaf € 70,- per vierkante meter.

Thermisch bamboe hout

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld! In vergelijking met tropisch hardhout, met een enorme groeitijd, is bamboe een uiterst ecologisch en duurzaam alternatief. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij ThermoWood® en het persen van de vezels, wordt het hout extreem hard. Bamboe hout is in verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar is. Zo kan er worden voldaan aan specifieke wensen.

Bamboe hout is verkrijgbaar vanaf € 75,- per vierkante meter.

Thermisch grenenhout

Thermisch grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Het hout heeft door de prachtige, karakteristiek kwasten in het hout een rustige uitstraling. Met behulp van ThermoWood®, wordt de duurzaamheid en de vochtbestendigheid van het hout verhoogd. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten. Daardoor is het de ideale compromis tussen prijs en lange levensduur.

Thermisch grenenhout is verkrijgbaar vanaf € 35,- per vierkante meter.

CONTACT

Eden
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

SCHRIJF U IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF