Ecologische en duurzame gevelpanelen

Bent u op zoek naar buitenbekleding? Heeft u weleens nagedacht over duurzame gevelpanelen? Met ecologische gevelpanelen draagt u bij aan het behoud van de natuur en kiest u voor een levensduur van minimaal vijftien jaar voor de bekleding van uw gevel. Twee prachtige argumenten om duurzame gevelpanelen aan te schaffen in plaats van gevelpanelen van tropisch hardhout.

 

buitenisolatie gevel
gevelbekleding utiliteitsbouw
buitenbekleding gevelpanelen

Houten voorgevel van duurzaam hout

 Hout is het perfecte materiaal om een voorgevel mee te bekleden. Dankzij de vele beschikbare houtsoorten, is er altijd een houtsoort die aansluit bij de wensen van uw klant. Dankzij de verschillende bevestigingsmethoden van Eden kan gevelbekleding horizontaal of verticaal geplaatst worden. Zo creëert u een unieke houten voorgevel. En dat van ecologische en duurzame houtsoorten!

Wat is de beste kunststof gevelbekleding?

De beste kunststof gevelbekleding is het houtcomposiet van Eden BV. De verschillende profielen en opties hierin geven uw gevel een unieke uitstraling. Het is onderhoudsvrij en heeft een kleurgarantie van 20 jaar. Het is gemaakt uit 95% gerecycled materiaal en is 100% recyclebaar. Het is dus ook een ecologisch verantwoorde keuze.

Wat is de meest duurzame gevelbekleding?

Houten gevelbekleding is bij uitstek duurzaam. Door zijn lange levensduur is het een zeer duurzame keuze. Het is een hernieuwbaar materiaal en bijna CO2 neutraal. Composiet gevelbekleding is hierin ook een extreem duurzame keuze. Het wordt gemaakt uit gerecyclede materialen en kent tevens een erg lange levensduur.

Welke gevelbekleding is het beste?

Door de hoge duurzaamheidsklasse van thermisch gemodificeerde houtsoorten, hardhoutsoorten en anders gemodificeerde houtsoorten zijn deze de beste keuze voor uw houten gevelbekleding. Eden BV heeft vrijwel alle soorten houten gevelbekleding in haar assortiment en leveren uitsluitend extreem hoge kwaliteit houten gevelbekleding met een hoge duurzaamheidsklasse.

Wat is goedkoopste gevelbekleding?

De goedkoopste optie voor gevelbekleding is een bekleding met een goedkopere houtsoort zoals Vuren, Douglas of Siberisch Lariks. Dit zijn vaak onbehandelde en niet verduurzaamde houtsoorten met een lagere levensduur, maar voordeliger in prijs. Houten gevelbekleding in een hogere prijsklasse hebben vaak een betere kwaliteit en langere levensduur.

Buitenbekleding voor utiliteitsbouw

Wanneer u een bedrijfspand of kantoor bouwt, wilt u dat deze het gezicht is van de organisatie. Eden is zich ervan bewust dat uitstraling van het bedrijfspand of het kantoor het visitekaartje van een organisatie is. En uitstraling komt met gevelbekleding voor utiliteitsbouw perfect naar voren.

Wie doordacht bezig is met de omgeving van zijn bedrijfspand, levert een inspirerende bijdrage aan de organisatie. Wanneer u kiest voor ecologische en duurzame gevelbekleding, laat u hiermee zien dat groen en natuur deel uit maken van de identiteit van uw organisatie. Zo is uw gevel een prachtig communicatiemiddel!

Indicatieprijs gevelpanelen

Uw buitenmuur bekleden met gevelpanelen is een goede investering in de toekomst. Wilt u duurzame gevelbekleding die lang meegaat? Dan staat Eden voor u klaar! In de onderstaande tabel vindt u overzichtelijk alle indicatieprijzen per houtsoort:

Houtsoort Indicatieprijs exclusief btw per vierkante meter
Techniclic® € 60,-
Kebony® € 45,-
Fraké Noir € 60,-
Thermo Essen € 65,-
Thermo grenen € 35,-
Accoya hout® € 75,-
Moso Bamboe® € 75,-
Douglas hout € 35,-
Siberisch Lariks € 35,-
Robinia € 70,-

Waarom kiezen voor Eden

 Ecologisch en duurzaam, dat zijn de kenmerken van Eden en haar assortiment. Want wij als Eden hechten waarde aan het behoud en de verbetering van ons gezonde leefklimaat. Wij werken daarom met ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen. Materialen die milieuvriendelijk behandeld zijn, met een gegarandeerde langere levensduur. Zo krijgt u niet alleen een tuin of huis met een prachtige en exclusieve uitstraling, maar werkt u ook aan een groenere wereld.

Hieronder vindt u informatie en inspiratiefoto’s van onze kwalitatieve en duurzame gevelpanelen van verschillende houtsoorten. Graag inspireren wij u aan de hand van onze verschillende mogelijkheden:

Houtsoorten gevelbekleding

Techniclic® is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Met het ingenieuze clipsysteem kan gevelbekleding eenvoudig en snel gemonteerd worden, zowel horizontaal als verticaal en in verschillende plankbreedtes.

Kebony Character heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Fraké hout is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren. 

Kebony Clear heeft een diepe en rijke, bruine kleur. Zon en regen geven het hout na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze glans. Kebony wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen heeft een prachtige warme, bruine kleur. Het hout is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Thermo Essen wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten, met een prachtige geelachtige kleur en structuur. Douglas hout kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging. 

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het hout gaat erg lang mee en wordt enorm stabiel. Door deze stabiliteit is Accoya bij uitstek geschikt voor toepassingen als gevelbekleding.

Robinia, een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Robinia vergrijst na verloop van tijd schitterend en wordt met de tijd nog mooier en karakteristieker. Robinia laat zien dat hout een echt puur natuur product is!

Siberisch Lariks komt uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht. Het hout heeft een prachtige groene tot bruine kleur, die langzaam vergrijsd. 

Bamboe is de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het hout extreem hard. Bamboe wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Thermo grenenhout is een van de meest gebruikte naaldhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger in de prijs dan alternatieve houtsoorten en bovendien verkrijgbaar in uiteenlopende profielen.

Thermo Radiata Pine hout is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Western Red Cedar kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin, over rozebruin en zalmkleur tot chololadebruin. Western Red Cedar kent hoge duurzaamheidsklasse

Iroko is een mooie en zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur

Padouk wordt gekenmerkt door een prachtige natuurlijke en egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Thermo Ayous is een thermisch gemodificeerde, egale, notenbruine loofhoutsoort met een prachtige kenmerkende, moderne en rustige nerfstructuur.

composiet gevel

Composiet gevelbekleding is het beste kleurvaste en onderhoudsarme alternatief voor hout. Composiet is verkrijgbaar in diverse profielen en uitvoeringen.

Duurzame verfsystemen dienen als afwerking voor houten gevelbekleding. De meest gekozen toepassing is het voorvergrijzen van hout of juist het benadrukken van de natuurlijke houtkleur en nerfstructuur.

Download hier het inspiratieboek!

  • Wij nemen na het downloaden contact met u op.

CONTACT

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl

BEZOEK ONZE SHOWTUIN!

  • Wilt u onze producten in het echt ervaren? Maak dan middels onderstaand formulier een afspraak om onze showtuin te bezoeken!