4 tips voor het kopen van een Tiny House

Tiny houses worden steeds populairder! En wij begrijpen wel waarom: het is stijlvol, duurzaam en minimalistisch wonen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een Tiny House? Wij geven 4 tips!

 

1. Budget

De eerste stap bij het kopen van een Tiny House is uw budget bepalen. Denk goed na over het bedrag dat u wilt uitgeven. Houd rekening met kosten: die variëren van ongeveer €25.000 tot €100.000. U kunt het natuurlijk zo luxe maken als u zelf wilt. Er zijn verschillende manieren om dit te financieren, denk aan spaargeld, een lening, overwaarde van uw woning of een hypotheek. Lees in ons blog meer over de hypotheek voor een vakantiewoning.

 

2. Inspiratie

Het is fijn om vooraf na te denken over de wensen die u heeft bij het kopen van een Tiny House. Hoeveel ruimte heeft u nodig? Vindt u het duurzaamheidsaspect belangrijk? Wat voor stijl en uitstraling vindt u mooi? Om een goed beeld te krijgen van uw wensen kunt u een moodboard maken met verschillende afbeeldingen van Tiny Houses. Of bezoek eens een Tiny House in uw omgeving! Doe vooraf inspiratie op en onderzoek de vele mogelijkheden. Een aantal belangrijke punten om bij stil te staan is het formaat, de materialen, de uitstraling, inrichting, duurzaamheid en de (opberg)ruimte.

 

3. Tiny House

Wanneer u helder heeft wat uw budget is en wat uw wensen zijn, kunt u gaan beginnen met het realiseren van een Tiny House. U kunt ervoor kiezen om het huis zelf te bouwen, maar u kunt dit natuurlijk ook uit handen geven. Of een combinatie van beiden! Denk ook na of u een Tiny House op wielen wilt of niet. Het voordeel hiervan is dat u uw woning gemakkelijk kan verplaatsen, maar er zitten ook nadelen aan.

 

4. Een plek

Een Tiny House zelf is niet het enige waar u over na moet denken. Heeft de woning al een plek of moet u dit zelf nog regelen? En wat is het doel van de woning? Is het een vakantiewoning of wordt dit uw permanente woonadres? Zodra u dit helder heeft, is het goed om na te denken over de plek, als een Tiny House dit nog niet heeft. Voor inspiratie kunt u kijken op de website van Tiny House Nederland.

 

 

Wonen in een EdenShelter

Denkt u erover na om een Tiny House te kopen? Misschien is een EdenShelter dan iets voor u! Dit is vergelijkbaar met een Tiny House: het is een ecologisch gebouwde en minimalistische modulaire woning in hetzelfde formaat als een Tiny House. U kunt de EdenShelter gebruiken om in te wonen, te werken of te ontspannen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken!

edenshelter wonen

Duurzaam en ecologisch

Eerlijk en puur

Krachtige kwaliteit

Betrouwbaar en transparant